Vacature Bewindvoerder

Affiniteit met de VG-doelgroep en gedegen kennis van financiën 32 uur per week, FWG 50, CAO-gehandicaptenzorg.

Twee zien meer dan één
Je doet belangrijk en soms moeilijk werk. Voor mensen die bijvoorbeeld bang zijn om hun post open te maken. Of brieven weggooien die moeilijk te lezen zijn. Je helpt ze om hun leven financieel op de rails te houden. Je begrijpt hoe belangrijk je werk is. Je hebt een cliëntgerichte houding, bent flexibel en communicatief sterk. Omdat je op jezelf en je eigen oordeel vertrouwt, ben je niet bang om besluiten te nemen en de regie in handen te nemen als het nodig is.

Dit breng je mee
Je hebt een dubbele achtergrond. Je hebt een sterke affiniteit en liever nog werkervaring met de doelgroep van Mijn Geld en Zo. Denk aan mensen met een (licht) verstandelijke beperking met mogelijk bijkomende psychiatrische of sociale problemen. Daarnaast heb je kennis van en inzicht in financiën, budgettering en financieel-administratieve processen. Je kent de wet- en regelgeving en de ontwikkelingen op het gebied van bewindvoering, sociale zekerheid, geestelijke gezondheidszorg en burgerlijke rechtsvordering. Je hebt een relevante Hbo-opleiding met een afgeronde opleiding tot Bewindvoerder.

Dit wordt je werk

  • Je bent namens de stichting de wettelijke vertegenwoordiger van de onder bewind gestelde cliënten naar uiteenlopende officiële instanties, zoals onder andere de rechtbank.
  • Je adviseert en ondersteunt de cliënten bij het voeren van hun financiële huishouding en coacht en begeleidt hen (waar mogelijk) naar financiële zelfredzaamheid. Zo verzorg je de intake van nieuwe cliënten, breng je de financiële situatie van de cliënt in kaart en maak je afspraken over de te verlenen diensten. Je stelt een budgetplan op en voorziet de klant maandelijks van informatie over zijn financiële situatie.
  • Je draagt zorg voor een adequate samenwerking, overdracht en afstemming binnen het team bewindvoerders, de bewindvoeringsadministratie en de leidinggevende.
  • Je ondersteunt acquisitie van nieuwe cliënten en legt daarvoor contacten met externe instanties en zorgorganisaties.
  • Je werkt mee aan het verder verbeteren van de kwaliteit van het integrale bewindvoeringsproces.

Dit zijn wij
Niet iedereen kan zijn geld helemaal zelf beheren. Stichting Mijn Geld en zo regelt sinds 1975 financiële zaken voor mensen met een verstandelijke beperking en hun familie. We ondersteunen familie bewindvoerders bij het bijhouden van de administratie voor een familielid, bieden cliënten budgetbeheer, en zijn bewindvoerder voor ongeveer 1000 cliënten We luisteren en kijken in ons werk naar naar de mogelijkheden, de beperkingen en de persoonlijke situatie van de cliënt en zijn familie.

Dit bieden we
De functie is ingedeeld in FWG 50, cao Gehandicaptenzorg. Pensioenopbouw vindt plaats bij PFZW (Pensioenfonds voor Zorg en Welzijn). Er is een vakantietoeslag van en een eindejaarsuitkering van toepassing. De benoeming is op basis van een jaarcontract. Bij gebleken geschiktheid bieden we je een dienstverband voor onbepaalde tijd aan.

Hier vind je meer informatie
Heb je vragen naar aanleiding van deze vacature, neem dan contact op met Marjan Oudshoorn, Manager Mijn Geld en Zo via m.oudshoorn@mijngeldenzo.nl of via 085-3301022.