Soms zijn geldzaken best lastig

Iedereen heeft wel eens een maandje te weinig geld. Of krijgt wel eens een brief die hij niet goed begrijpt. Gebeurt dit vaak dan wordt het vervelend. Geld wordt dan een probleem voor je. Je hebt geen geld meer voor belangrijke dingen. Je administratie is een rommeltje. Er liggen overal rekeningen die je nog moet betalen. En je vindt het lastig om dingen te regelen. Formulieren zijn ingewikkeld, de dingen die ze je vragen moeilijk. Soms gaan dingen mis.

Mijn Geld en Zo helpt je dan

De mensen van Mijn Geld en Zo weten veel van geld. En hoe je dingen moet regelen. We helpen je om met geld om te gaan. We betalen je rekeningen. We regelen je uitkering, je toeslagen en je verzekeringen. Storten je zak- en leefgeld. En zorgen ervoor dat je ook spaart, voor als er eens iets duurs betaald moet worden.

Dat heet Bewindvoering

Je kan ons een coach noemen die je helpt met geld, zodat je zo veel mogelijk zelf leert doen. Onze officiële naam is ‘Bewindvoerder’. Dat woord lees je in de officiële stukken over geld. Wij mogen alleen voor je werken als jij het goed vindt. We gaan dan samen met je naar de rechter. De rechter controleert zolang jij bij ons bent of wij ons werk voor jou wel goed doen. Daar moeten we hem elk jaar een verslag over sturen.

Wat doen we allemaal voor je

  • Bankrekeningen openen en beheren
  • Vaste lasten en rekeningen betalen
  • Bankpassen aanvragen
  • Leefgeld en zakgeld overmaken
  • Belastingaangifte verzorgen
  • Uitkeringen en toeslagen regelen
  • Verzekeringen in orde maken
  • Vermogen beheren

Maandelijkse kosten

Je betaalt inschrijfkosten en daarna een bedrag per maand. De rechter heeft bepaald hoeveel we per maand mogen vragen. Maar wij rekenen minder dan de rechter zegt. Sommige extra dingen kosten ook geld, zoals het regelen van een ontruiming. Alle tarieven staan hier »

Een handige folder

We hebben alle informatie over wat bewindvoering precies is in een handige folder gezet: Bewindvoering, je geldzaken uit handen geven.